Maak & Innovatie Festival Midden Groningen succes (video)

De eerste editie van het Maak & Innovatie Festival Midden Groningen (MifMiG) is zaterdag 9 december door ongeveer duizend mensen bezocht. Het festival werd zaterdag officieel geopend door Marco Metscher, wethouder van financiën (ChristenUnie) in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en e-voetballer Absalom Warkor van FC Groningen

MifMiG is een initiatief van Parkmanagement Midden Groningen, Biblionet Groningen, Winkelcentrum De Hooge Meeren en de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren.

Het festival is opgezet om jong en oud in de gemeente Midden Groningen te laten zien welke impact innovatieve ontwikkelingen hebben voor onderwijs, bedrijfsleven, politiek en gezinnen.

Het festival werd in en rond cultuurcentrum Het KIelzog en winkelcentrum De Hooge Meeren het Maak & Innovatiefestival gehouden. Diverse bedrijven en makers presenteerden projecten en innovaties aan het publiek. Daarnaast werden er doorlopend presentaties gegeven over innovatieve ontwikkelingen en projecten die op initiatief van jongeren zijn opgezet.