We beginnen met VR & Pizza. Parkmanagement Midden Groningen, Bibliotheek Hoogezand en Biblionet hebben gezamenlijk het project Inspireer Mij Nu opgezet. We halen de toekomst naar Hoogezand.

Met ingang van donderdagavond 28 september 2017 om 19.00 uur wordt eens per twee maanden een inspirerende bijeenkomst gehouden in Het Kielzog in Hoogezand. De eerste bijeenkomst staat in het teken van virtual reality en jongeren die vanuit de schoolbanken al gedreven met een onderneming beginnen.

De gratis bijeenkomsten zijn bedoeld voor het bedrijfsleven in de gemeente Midden Groningen (Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde), overheid, onderwijs (leerlingen en docenten) en inwoners die geinteresseerd zijn in ontwikkelingen die impact hebben op hun toekomst. Aanmelden kan via Meetup.

De bijeenkomsten sluiten aan op actuele vragen van ondernemers uit Midden-Groningen en bieden onderwijs en ondernemers de kans om zich op basis van professionele presentaties en demonstraties voor te bereiden op de toekomst.

De impact van virtuele realiteit op het bedrijfsleven

Brandweer Opleidingscentrum Noord (BON) uit Zuidbroek en Wardenburg Beveiliging uit Hoogezand willen graat weten wat de impact is van virtuele realiteit (VR) op hun bedrijven. We hebben VR-specialist Schelte Meinsma van VRROOM uit Groningen gevraagd een presentatie en een demonstratie te geven van alle mogelijkheden die virtual reality het bedrijfsleven en het onderwijs biedt.

Veel mensen denken bij VR nog aan computergames waarbij je een 3D-bril op moet zetten. In de praktijk blijkt deze techniek echter juist bijzonder interessant voor het bedrijfsleven.

Hoe kunnen brandweermensen en beveiligers bijvoorbeeld getraind worden met virtuele realiteit? In een omgeving die gecreerd is met een computer?

VR is een vrij nieuwe techniek die een stormachtige ontwikkeling doormaakt. Schelte Meinsma heeft jongeren in dienst genomen die zichzelf een nieuw vak hebben aangeleerd. Zij bouwen en simuleren nieuwe werelden, oefenruimtes en nieuwe gebouwen. VROOM werkt samen met de Rijksuniversiteit Groningen, de overheid, politie, UMC Groningen en diverse andere grote opdrachtgevers.

Schelte Meinsma toont wat er mogelijk is. En speciaal voor deze avond is er een proef opgezet op basis van vragen van BON. Het brandweeropleidingscentrum laat zelf ook zien hoe VR nu al wordt toegepast door de brandweer.

Een jonge ondernemer uit Hoogezand met een pizza-automaat

Jordy Hoogstraten was net begonnen met een opleiding aan de Hanze Hogeschool in Groningen toen hij het idee kreeg om een bedrijf te starten dat pizza-automaten ontwikkelt en exploreert. HIj vertelt hoe hij als student vanuit de schoolbanken en het ouderlijk huis zijn bedrijf heeft opgezet en hoe hij als jonge ondernemer aanloopproblemen heeft opgelost.  Zijn verhaal is bijzonder interessant inspirerend voor veel jongeren.