Nieuws voor ondernemend Midden-Groningen

In deze nieuwsbrief:
– Promotiedagen: staat uw bedrijf op het plein Midden-Groningen?
– Handelsmissie Zweden
– EBG Kenniscafé: Is uw bedrijf klaar voor de volgende stap?
– Subsidiemogelijkheden Veenkoloniën

AGENDA
– 25 sep. EBG Kenniscafé Noordbroek
– 5 & 6 nov. Promotiedagen Noord Nederland Martiniplaza Groningen
– 10 t/m 13 nov. Handelsmissie Zweden

 

Promotiedagen: staat uw bedrijf op het plein midden-Groningen?

Op 5 & 6 november 2019 vindt de Promotiedagen plaats in Martiniplaza Groningen. Voor bedrijven uit o.a. Hoogezand, Sappemeer, Slochteren, Siddeburen, Harkstede, Kolham, Muntendam, Meeden en Zuidbroek is een mooi collectief plein ingericht. Dit plein is een prachtige centrale locatie op de beursvloer van de Promotiedagen Noord Nederland. De afgelopen jaren werd het plein door zo’n 20 bedrijven vanuit de gemeente gevuld.

De Promotiedagen is dé netwerkbeurs van het Noorden, met jaarlijks meer dan 600 bedrijvenstands. Er komen duizenden bezoekers naar het event in Martiniplaza. Het beursthema  dit jaar is ‘Groei’. Het thema Groei wordt vormgegeven met een inhoudelijk beursprogramma met topsprekers en het thema krijgt invulling op de ‘Inspiratiepleinen’: Export, Marketing en Duurzaamheid.

Deelnemen aan het plein Midden-Groningen
Bedrijven die gevestigd zijn in de gemeente Midden-Groningen presenteren zich gezamenlijk rondom een terrasruimte met cateringfaciliteiten in de hal van binnenkomst. Een centrale locatie op de beurs. Er zijn een tweetal manieren om dit jaar deel te nemen op het plein Midden-Groningen:  deelnemen met standruimte, of de introductiedeelname (maximaal 4 plekken beschikbaar).

Deelnemen met standruimte:

– Standaard standbouw per 6m2: € 960,-

– Standruimte voor eigen stand per 6m2: € 900,-

– Deelnemers met standruimte betalen ook € 400,- pleinbijdrage. Dit komt ten goede aan de inrichting van het terras met cateringfaciliteiten en gezamenlijke uitstraling van het beursplein.

Nieuw: Introductiedeelname op plein Midden-Groningen:
Voor € 250,- kunt u deelnemen aan het plein Midden-Groningen, met een roll-up banner en statafel op het terras. Een mooie mogelijkheid om kennis te maken met het plein Midden-Groningen en de Promotiedagen.

Heeft u nog vragen óf wilt u zich gelijk aanmelden voor een deelname aan het Midden-Groningen Plein, neem dan contact op met projectmanager Tom Hemmen van de Promotiedagen Noord Nederland via 050-525 8999/ t.hemmen@promotiedagen.nl.

Handelsmissie Zweden

Van 10 t/m 13 november organiseert WTC Noord-Nederland een multisectorale handelsmissie naar Zweden. Deelname aan deze missie is een uitstekende gelegenheid om bedrijven en organisaties te leren kennen en uw business een boost te geven.

Zweden staat in de top 5 van belangrijkste exportbestemmingen van Nederland. Zweden wordt vaak gebruikt als testmarkt door Nederlandse bedrijven vanwege de vergelijkbare marktkenmerken en voorkeuren van de consumenten. Interessante sectoren in Zweden zijn op dit moment levensmiddelen, bouwmaterialen, infrastructuur, farmaceutica en medisch materiaal. De markt is echter volwassen en de meeste producten/diensten zijn in principe aanwezig. Het is dan ook van groot belang om als Nederlandse exporteur met een onderscheidend product/dienst de markt te betreden.

De organisatie ligt in handen van World Trade Center Noord-Nederland. Uitvoerder in Zweden is het Zweedse consultancybureau Market Link Scandinavia AB. Market Link bestaat sinds 1985 en heeft tot op heden meer dan 1900 bedrijven geassisteerd bij het opstarten van exportactiviteiten.

Wilt u meer weten over de handelsmissie naar Zweden? Klik hier.

EBG Kenniscafé: Is uw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Tijdens het EBG Kenniscafé op 25 september delen lokale ondernemers hun ervaringen en krijgt u praktische tips en adviezen van experts over deze thema’s. U krijgt handvatten voor het maken van een businessplan, marketingplan, een investerings- en/of financieringsplan, een plan voor bedrijfsoverdracht, of een plan om te groeien of innoveren. Ook kunt u met andere ondernemers van gedachten wisselen over deze onderwerpen tijdens de netwerkborrel. Het wordt een middag met boeiende sprekers uit de regio, interactieve en informatieve kennistafels, vrijblijvende adviezen en een netwerkborrel met lekkere hapjes en drankjes. Wilt u dat niet mislopen? Meld u dan aan!

Subsidiemogelijkheden Veenkoloniën

Landbouwers in de Veenkolonien kunnen tot 29 augustus subsidie (40%) aanvragen voor fysieke investeringen in het moderniseren en/of duurzaam maken van het bedrijf. Er is hiervoor een budget van maar liefst € 4,6 mln. beschikbaar.

De subsidie kunt u onder andere ontvangen voor:
– Machines voor mechanische onkruidbestrijding c.q. loofbehandeling,
– Systemen voor precisielandbouw,
– Investeringen in duurzame bewaartechnieken,
– Investeringen voor grondbewerking,
– Systemen voor driftreducerende technieken,

Voor de precieze omschrijving van de mogelijkheden en voorwaarden verwijzen we u naar de website van SNN; www.SNN.nl