Nieuws voor ondernemend Midden-Groningen

In deze nieuwsbrief:
– Promotiedagen komen er aan, bezoekt u plein Midden-Groningen?
– Innovatiefestival van start!
– Gratis training bedrijfspresentatie/gastlessen.

AGENDA
– 14 t/m 18 oktober Innovatieweek Aletta Jacobs College en bedrijfsleven
– 5 & 6 nov. Promotiedagen Noord Nederland Martiniplaza Groningen
– 10 t/m 13 nov. Handelsmissie Zweden
– 6 & 7 december Innovatiefestival Kielzog Hoogezand

Promotiedagen komen er aan, bezoekt u plein Midden-Groningen?

Op 5 & 6 november 2019 vindt de Promotiedagen plaats in Martiniplaza Groningen. Voor bedrijven uit Midden-Groningen is een mooi collectief plein ingericht. De Promotiedagen is dé netwerkbeurs van het Noorden, met jaarlijks meer dan 600 bedrijvenstands. Er komen duizenden bezoekers naar het event in Martiniplaza. Het beursthema  dit jaar is ‘Groei’. Het thema Groei wordt vormgegeven met een inhoudelijk beursprogramma met topsprekers en het thema krijgt invulling op de ‘Inspiratiepleinen’: Export, Marketing en Duurzaamheid.

Komt u langs? Gratis relatiekaarten treft u hier aan. Tot dan!

Innovatiefestival van start!

Op maandagochtend 14 oktober start de Innovatieweek op het Aletta Jacobs College (AJC). De Innovatieweek is de startweek van het Innovatiefestival. Tijdens deze week gaan basisschoolleerlingen op bezoek bij lokale bedrijven en de afdeling techniek van het AJC. De bedrijven verzorgen een inspirerend bedrijfsbezoek en daarnaast geven zij aan de leerlingen een ‘challenge’ mee. Met deze challenge gaan de leerlingen aan de slag, samen met het eLAB in Hoogezand. Hun oplossingen presenteren ze op 6 december in Het Kielzog, tijdens het Innovatiefestival. Deze samenwerking maakt de betrokkenheid van het onderwijs bij ons lokale bedrijfsleven nog groter! We wensen de deelnemende bedrijven en leerlingen veel plezier toe de komende maanden!

Gratis trainingen bedrijfspresentatie/gastlessen

Uit de TechNet kringen kwam vanuit de bedrijven naar voren dat er behoefte is aan training om zich te presenteren aan leerlingen / studenten. Met behulp van de training ‘het geheim van goede gastles of bedrijfspresentatie’ (door het platform voor technologie), worden bedrijven daarmee geholpen. Na de training kunnen ze goed aansluiten bij de belevingswereld van leerlingen in alle leeftijden. Bij de uitvoering van de trainingen wordt gebruik gemaakt van de techniek beeldbank. Er is ‘ruimte’ voor 30 bedrijven. Wilt u meer informatie over deze training, of over TopTechniek, neem dan contact op met Reina Boels via toptechniektechnet@gmail.com.