Ondernemers in de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde kunnen dit najaar een maand lang het Low Car Diet testen. Bedrijven kunnen hun medewerkers gedurende een maand diverse duurzame vervoersmiddelen laten uitproberen, waaronder E-bikes, een elektrische auto of elektrische motor, een deel-auto of een auto op groen gas.

Het autodieet is een project dat door de organisatie van het Koploper Project Midden Groningen wordt opgezet in samenwerking met Parkmanagement Midden Groningen.

Het Koploper Project is een project waarbij ondernemers die maatschappelijk verantwoord duurzaam willen ondernemen een jaar lang worden begeleid door deskundigen.

Het Low Car Diet is elders in Nederland een succes. Bedrijven kunnen in de praktijk testen of en hoe ze milieubewuster en doelmatiger transport of vervoer te organiseren.

Het is de bedoeling dat de deelnemers hun ervaringen delen en zelf tot nieuwe inzichten en mogelijkheden komen die voor hun eigen situatie van meerwaarde kunnen zijn.

Door medewerkers zelf de keuze te geven, te informeren en te motiveren kunnen volgens Low Car Diet Nederland significante resultaten gerealiseerd worden. Blijvende gedragsverandering wordt gegarandeerd wanneer een bedrijf dit na afloop ook kan faciliteren.

Video Low Car Diet

Een video van 5 minuten geeft een helder beeld van het Low Car Diet en de ervaringen van andere bedrijven.

 

Wat levert het op?

Het succes van de Low Car Diet bedrijven die voorgingen:

  • Structureel 25% – 40% vermindering van autokilometers
  • Structurele kostenbesparing van 240 Euro per jaar per deelnemer (Rekenvoorbeeld 45 medewerkers = ongeveer 10.000 Euro per jaar)
  • Hogere Return on Investment duurzame vervoersmiddelen
  • Mindset verandering en bevordering duurzaam gedrag medewerkers
  • Exponentiële groei verduurzaming van bedrijf door betrokken medewerkers
  • Structurele CO2-reductie van 20 tot 30 % op vervoer
  • Positieve aandacht in media voor duurzaam imago
  • Verhoging Bruto Nationaal Geluk (vitaliteit, gezondheid, plezier)

 

Tarieven Low Car Diet Midden Groningen

Voor de Koplopergroep Midden Groningen is een gereduceerd all-in tarief vastgelegd. In plaats van 1500 Euro is dat nu 1200 Euro per bedrijf.

Door de mogelijkheid om Koploper Koppels te maken, kunnen deelnemende bedrijven zelf de kosten per Koploper halveren tot 600 Euro per bedrijf.

Meer informatie via de website van LowCarDiet. Of bel nu Parkmanager Gert Brouwer van PMMiG via 06-31995740.