BLIJ BIJ MAXIMA

Drie dagen per week doe ik vrijwilligerswerk bij Kledingbank Maxima aan de Molenraai in Sappemeer. Het heet vrijwilligerswerk, maar ik ervaar het niet anders als betaald werk. Je hebt je taak en daar ga je voor, samen met je collega’s.
Onze drive is om de winkel er zo goed mogelijk uit te laten zien, zodat de bezoekers met veel plezier komen winkelen.

Door mond-tot-mond reclame zijn we in 4 jaar gegroeid van 500 naar meer dan 1200 bezoekers elk half jaar. In februari is de wisseling van de kledingcollectie. de winterkleding gaat eruit en de voorjaars-/zomerkleding komt in de winkel.De paspoppen worden nieuw aangekleed; rekken komen op een andere plek. Je geniet als je de kleuren ziet van de nieuwe kleding.
Ik houd van kleuren, vooral van groen. Vanaf 1 maart zijn we weer open voor iedereen met een bijstandsuitkering of met een laag inkomen tot 110% van de bijstandsnorm.

Op www.kledingbankmaxima.nl staat alle informatie met veel foto’s. Elke dag brengen mensen kleding naar Maxima en ook inkels geven restpartijen. Daar zijn we erg blij mee. Alle gevers hartelijk dank. Door samenwerking en overleg krijg je de beste ideeën.

Sinds een half jaar ben ik bedrijfsleider geworden.
Dat betekent; goed kijken welk werk er vandaag te doen is en de collega’s, voor zover nodig, op een positieve manier aansturen en complimentjes geven. Dat komt ook echt uit het hart, want ik geniet er van als iedereen goed bezig is.

Mijn motto is:
Carpe Diem,
Pluk de dag.

Nicole Pronk

BRON: De Vrijwilligerskrant