Fonds Het Nieuwe Doen Groningen

Plannen op het gebied van Zorg, Leefbaarheid of Energie? De Provincie stelt fondsen ter beschikking!

De Provincie Groningen heeft vorig jaar een fonds opgericht en daarin 10 mln beschikbaar gesteld op het gebied van Zorg of Leefbaarheid of Energie. In het najaar wordt dit fonds uitgebreid met nogmaals 25 mln.

Inmiddels zijn ongeveer 75 aanvragen gehonoreerd en is 5 mln uitgeleend, veelal in samenwerking met banken.

Wet- en regelgeving duurzaamheid en energie MKB

Zoals besloten in het klimaatakkoord van Parijs moeten ook de bedrijven in Nederland duurzamer worden ingericht. De overheid heeft hiertoe wet- en regelgeving bepaald. Dat betekent onder andere dat gebouwen in Nederland in 2050 energie neutraal moeten zijn. Voldoet jouw bedrijf hier niet aan, dan riskeer je een boete van €20.500.

Waar moet je als ondernemer aan voldoen?

Welke duurzame maatregelen moet je als ondernemer doorvoeren en wanneer? Wat betekent deze wet- en regelgeving voor jouw organisatie? Welke boete riskeer je wanneer je niet voldoet aan deze wet- en regelgeving? Deze vragen en vele andere worden behandeld tijdens deze bijeenkomst. Je krijgt een duidelijk beeld van alles wat je moet weten over de wet- en regelgeving omtrent duurzaamheid en energie binnen het MKB. Positief punt is dat je alleen moet investeren in duurzaamheid en energie als je dit binnen 5 jaar terug kunt verdienen!

Meer info over FONDS HET NIEUWE DOEN