EBG Kenniscafé in Boerderijcafé Mausel in Noordbroek

Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap? Dit is het thema van het EBG Kenniscafé dat woensdag 25 september plaatsvindt in Boerderijcafé Mausel in Noordbroek.

Het EBG Kenniscafé is een door Economic Board Groningen (EBG) georganiseerde informele netwerkbijeenkomst voor ondernemers in Noord- en Midden-Groningen, met het doel hen bij elkaar te brengen en te informeren over onderwerpen die zij zelf hebben aangedragen.

Deelnemers kunnen kennis opdoen voor het maken van een business-, marketing-, investerings- en/of financieringsplan en een plan voor bedrijfsoverdracht.

 

Professionals uit de regio geven praktische tips en adviezen. Verder delen ondernemers uit de regio praktijkervaringen.

Edwin Gerbers van A7 Indoorski in Zuidbroek vertelt bijvoorbeeld wat hem ertoe heeft gebracht om ondernemer te worden en hoe hij zich heeft laten adviseren over de financiering en marketing van zijn nieuwe bedrijf.

Tjeert Vaatstra van Vaatstra Installatietechniek in Bedum vertelt hoe hij vraagstukken op het gebied van bedrijfsoverdracht, risicofinanciering en marketing heeft aangepakt.

De diepte in aan de kennistafels

Na dit (gezamenlijke) deel kunnen de deelnemers in twee rondes aanschuiven bij twee van de vijf kennistafels waaraan dieper ingegaan wordt op de verschillende onderwerpen. Ze kunnen kiezen uit de thema’s:

  • een businessplan opstellen (Harjo Spijk van Accountantskantoor Spijk);
  • een investerings- en financieringsplan maken (Ondernemershuis Noord-Groningen);
  • bedrijfsoverdracht (Ondernemershuis Noord-Groningen);
  • een marketingplan maken (Jeroen van der Meulen van Frissekom);
  • innovatie en business development (Niels Nederpelt van Lumius).

Ondernemers uit de gemeenten Het Hogeland, Loppersum, Appingedam, Delfzijl en Midden-Groningen, en de voormalige gemeente Ten Boer kunnen zich gratis aanmelden voor het EBG Kenniscafé. Het programma start om 15.30 uur.