Albert Einstein kent iedereen. Maar de A. Einsteinlaan op het Rengerspark in Kolham niet. Jarenlang zochten bezoekers van bedrijven aan de doodlopende weg tevergeefs in navigatiesystemen naar het adres van hun klant of leverancier.

“Kun jij daar iets aan doen?”, vraagt Johan Wegman van TTC Trainingen¬†aan de nieuwe parkmanager. Johan is de nieuwe penningmeester van Parkmanagement Midden-Groningen. Zijn bedrijf is gevestigd aan de A. Einsteinlaan.

Het probleem speelt al jarenlang, aldus Wegman. En het is best irritant. Vrijwel iedereen vertrouwt tegenwoordig op TomTom, Waze of Google Maps.

Een paar weken nadat Wegman de vraag stelde blijkt de A. Einsteinlaan plotseling op te duiken in navigatiesystemen. Geregeld door de parkmanager? Had gekund. Maar in dit geval niet.

Of Google moet hebben ontdekt dat de parkmanager diverse pogingen heeft gedaan om de A. Einsteinlaan in Kolham te vinden via Google Maps en het gratis navigatiesysteem Waze dat ook van Google is.

Waarschijnlijk is het toeval. Maar in ieder geval goed nieuws voor de bedrijven aan de A. Einsteinlaan in Kolham. Ze zijn nu ook eindelijk vindbaar in navigatiesystemen.