Leden van Parkmanagement Midden Groningen (PMMiG) kunnen 20 tot 30 procent besparen op de kosten van gas en elektra. Dat kan op basis van een collectieve raamovereenkomst die PMMiG heeft gesloten met energie-inkooporganisatie PM Energie. Dankzij dit voordeel kunnen leden hun contributie aan Parkmanagement Midden Groningen ruimschoots terugverdienen.

De korting die ondernemers via het collectieve inkoopcontract van Parkmanagement Midden Groningen kunnen behalen is meestal hoger dan kortingen die elders worden beloofd, leert de ervaring van ondernemers die bij meerdere bedrijven een offerte hebben aangevraagd.

Voor een onderneming met een verbruik van 100.000 kWh per jaar levert het collectieve inkoopvoordeel dat behaald kan worden via PM Energie al snel een besparing €1.500,- per jaar op.

PM Energie kan voor grootverbruikers ook meterdiensten inkopen.

Collectieve inkoop van gas levert doorgaans een besparing van circa 20-30% op het kale leveringstarief op. Ondernemers met een verbruik van 20.000 m3 op jaarbasis besparen alléén op het kale gastarief al snel €800,- per jaar.

PM Energie en collectieve inkoop

Bedrijfsoverkoepelende organisaties zoals parkmanagementorganisaties (maar ook ondernemersverenigingen, brancheverenigingen en industriële kringen) willen hun leden graag laten profiteren van een voordelige collectieve aanbieding voor energie.

Voor een vereniging als Parkmanagement Midden Groningen is het over het algemeen moeilijk om die korting zelf af te dwingen bij energiebedrijven. Het is moeilijk betrouwbare aanbiedingen voor energie te krijgen. Leveranciers zijn alles behalve objectief in hun informatie: zij hebben belang bij het verkopen van hun eigen product.

Onafhankelijk advies

PM Energie is een onafhankelijke energie-inkooporganisatie. Er bestaan geen verbintenissen met welke energieleverancier dan ook. Hierdoor is het voor PM Energie mogelijk om bij meerdere leveranciers te tenderen om zo een laagste prijs garantie te kunnen bieden aan leden van Parkmanagement Midden Groningen.

Maximale volumekorting

Een bijkomend voordeel van de werkwijze van PM Energie is de mogelijkheid van verdere clustering van verschillende inkoopcollectieven waarvoor het bedrijf werkt. Op die manier kan een nog groter volumevoordeel af gedwongen worden bij energiebedrijven.

PM Energie werkt voor diverse parkmanagementorganisaties in Nederland. Parkmanagement De Veenkolonien werkt al meerdere jaren naar alle tevredenheid van deelnemende bedrijven in Veendam, Pekela en Menterwolde samen met PM Energie.

“Omdat wij voor al deze organisaties de energieportefeuille beheersen, kunnen wij voor meerdere collectieven in een keer energie inkopen op de energiemarkt. PM Energie clustert de inkoopcollectieven zo dat er voor alle deelnemers maximale volumekorting afgedwongen wordt.”

Andere diensten

Naast advies en ondersteuning bij het collectief inkopen van energie (elektra, gas en meetdiensten), biedt PM Energie ook advies en ondersteuning voor andere energievraagstukken, bijvoorbeeld over energiebesparing, groene stroom of het zelf opwekken van energie.

Bel parkmanager Gert Brouwer

Bent u geïnteresseerd in het collectieve inkoopvoordeel voor gas en elektra via PM Energie? Neem dan nu contact op met parkmanager Gert Brouwer. Telefoon: 06-31995740.